Beveiliging

Willems CV richt de beveiliging in voor het optimaal en veilig functioneren van uw verwarmingsinstallatie.

Waarom uw verwarmingstoestel beveiligen?

Een slecht trekkende schoorsteen houdt steeds een gevaar in voor de bewoner(s), bezoeker of gebruiker van een pand.

Vooral in appartementen merken we veelal slecht trekkende schouwen. Hierdoor kunnen de bewoners problemen ondervinden met de werking van hun verwarmingsketel. In sommige gebouwen installeert men dan een centraal afzuigsysteem, dat de rookgassen “opzuigt” en het probleem van de slecht trekkende schouw oplost.

Men staat er niet altijd bij stil dat – bij afwezigheid of het niet niet goed werken van een dergelijk afzuigsysteem – er een reëel gevaar ontstaat dat rookgassen de opstellingsruimte binnendringen via de schouw. Als het verwarmingstoestel daarbij een hoeveelheid koolstofmonoxide (CO) vormt, zorgt dit voor een bijzonder onveilige situatie met onmiddellijk levensgevaar. Het is zelfs zo dat  – wanneer de schouw waarop uw verwarmingstoestel is aangesloten, over een dergelijke afzuiging voor de rookgassen beschikt – de werking van uw verwarmingstoestel ondergeschikt moet zijn aan de werking van deze afzuiging.

Willems CV voorziet daarom een beveilingsconstructie die de onderdruk in de schouw meet en die, wanneer een probleem wordt gedetecteerd, de verwarmingsketel uitschakelt. Zodra de afzuiging opnieuw het vereiste ingestelde minimum bereikt, zal uw toestel zijn functies hernemen en opnieuw in werking treden. Zo bent u voldoende beveiligd tegen CO-intoxicatie.

Rookmelders en andere beveiligingsproducten

Voor een optimale beveiliging staat Willems CV ook graag in voor het installeren of plaatsen van andere veiligheidsproducten of -voorzieningen zoals:

Rookmelders:

 • draadloze communicatie tot 40 m
 • een ontvanger met codering
 • de mogelijkheid om een netwerk te creëren waarbij tot 20 apparaten kunnen aangesloten worden
 • het instellen van alle rookmelders om alarm te slaan wanneer er op een apparaat of plaats rook wordt waargenomen. Ideaal voor appartementen!

Watermelders:

geven een luidruchtig signaal af wanneer de sensoren water detecteren. Hiermee voorkomt u potentiële waterschade.

Hittemelders:

kunnen levens redden en horen thuis in elke woning. Vooral geschikt in kamers waar regelmatig stoom opwelt, zoals in de keuken, badkamer of garage. De warmtedetector waarschuwt u op een veilige en betrouwbare manier bij een temperatuur hoger dan 60°C. Het apparaat heeft een controleweergave op batterij en een testschakelaar voor een continue veiligheid.

Koolmonoxidemelders (CO melder):

de onafhankelijke draadloze koolmonoxidedetector in ons gamma kenmerkt zich door gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Het apparaat is geschikt voor gebruik in alle omgevingen zoals gezinswoningen, vakantiewoningen, studentenkamers, caravans en boten. De meest recente elektrochemische celtechnologie garandeert absolute nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Het apparaat voldoet aan de strenge eisen van de Europese Norm EN50291:2011 voor koolmonoxidemelders voor privégebruik:

 • automatische instelling van de sensor voor absolute nauwkeurigheid
 • visueel alarm en akoestisch signaal van meer dan 85 dB op 1m afstand.
 • continue zelftestfunctie
 • inclusief batterijen in het verzegelde batterijcompartiment
 • geen vervanging van de sensoren nodig
 • onafhankelijk van de netstroom
 • temperatuurbereik van -10 tot +40°C
 • levensduur van 7 jaar
 • onderhoudsvrij
 • 5 jaar garantie op de detector en batterij